Afspraak maken

Saskia van der Zee

In de media

NADIA NPO 1

IK DRINK GEEN DRUPPEL

Alcohol lijkt onlosmakelijk verbonden met plezier. Hoe komt het dat dit zo normaal is? Kunnen we eigenlijk nog wel zonder drank?

Aflevering – 14 jun 2023

Het mooiste meisje van de klas

Je kent Saskia onder andere van ‘Het mooiste meisje van de klas’ uitgezonden op 4 september 2019 en nog te zien op NPOstart. De dag voor de aflevering heeft zij een bijdrage geleverd bij Eva Jinek in de talkshow op 3 september 2019.

Daarnaast heeft zij drie jaar lang een vaste column geschreven voor Jan Magazine. Deze kun je nalezen bij blogs. En de afgelopen jaren is zij door verschillende media (radio, tv, print en online) geïnterviewd.

Haar kennis rondom alcohol en de gevolgen van alcoholproblemen heeft zij via verschillende kanalen gedeeld. Vaak wordt zij als expert benaderd om hier haar visie over te geven.

Ik ben benaderd om mee te doen met:
“Het mooiste meisje van de klas”.

Na wat overwegingen heb ik besloten daaraan deel te nemen, om een aantal redenen. Voor mezelf is het een stuk verwerken, door terug te gaan naar Kaapstad en de kliniek om de behandeling van mijn verslaving nogmaals door te maken waardoor ik het echt een plek kan geven.

Soms merkte ik dat ik mijn verhaal zat te vertellen en het gevoel kreeg dat ik het over iemand anders had. Door nogmaals door mijn leven heen te gaan en de hobbels te nemen voel ik nu echt dat dit een onderdeel is van mij.

Een andere reden is dat ik graag een inspiratie wil zijn voor anderen, de uitzichtloze situatie lijkt niet te veranderen als je actief in je verslaving zit, maar ergens kan er een moment komen dat je andere keuzes kunt maken. Hiermee wil ik laten zien dat het mogelijk is, hoe lastig het soms ook is.

Helaas berust er op verslaving nog steeds een taboe. Verslaving wordt soms nog geassocieerd met criminaliteit, laag opgeleid, geen wilskracht, etc. Zelfs ik kan nog momenten hebben dat ik me schaam, terwijl dat niet nodig hoeft te zijn. Hiermee probeer ik te laten zien, dat je er niet voor kiest.

Een kleine impressie van mijn reis naar Zuid Afrika voor de uitzending.

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Vul jouw gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Cookies & Privacy

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op accepteren te klikken, geef je aan hiermee akkoord te gaan. Lees Privacyverklaring

Accepteren