Afspraak maken

Over Happy Sober

Over Saskia

Mijn naam is Saskia van der Zee het gezicht van Happy Sober.
Oorspronkelijk kom ik uit het bedrijfsleven; ik heb 16 jaar bij Randstad gewerkt waar ik diverse functies heb bekleed. Het ondersteunen van persoonlijke ontwikkeling en groei van mensen is een rode draad in mijn carrière. Of dat nou is als het gaat om zakelijk stappen in je carrière te maken of je persoonlijk te ontwikkelen door bijvoorbeeld beperkende overtuigingen te elimineren. Deze opgedane ervaring en kennis kan ik dan ook goed toepassen in mijn huidige functie als coach.

Daarnaast is zij oprichter van Happy in Work:

Steeds vaker lopen mensen vast wegens overbelasting en stress gerelateerde klachten. Als er geen gezonde afwisseling meer is tussen spanning en ontspanning, kunnen mensen in een burn-out raken. Het 12 weken durende herstelprogramma bij Happy in Work biedt hiervoor een duurzame oplossing. Voor meer informatie ga naar…

www.happyinwork.nl

Ontstaan Happy Sober

We leven in een maatschappij waar alcohol genormaliseerd is. We kunnen wel stoppen met drinken, maar hoe leid je een leuk en nuchter leven. Hoe ga om met alle verleidingen en zorg je ervoor dat je niet terugvalt in je oude gedragingen.

Nadat ik zelf stopte met drinken vond ik het lastig om naar feestjes en andere sociale gelegenheden te gaan. Ik heb maanden lang maar wat gedaan om ervoor te zorgen dat ik maar niet dat eerste glas nam.

Het lukte me niet om echt te genieten van de dingen die ik ondernam. Ik dacht dat kan toch echt anders. Ruim 4,5 jaar geleden ben ik dan ook gestart met Happy Sober waar mijn motto is: Een nuchter én een leuk leven; het leven wordt alleen maar fijner als je onverdoofd kan genieten van alles wat er is.

Maar ook hoe ga je om met tegenslagen, teleurstellingen en afwijzingen. Zonder dat je daar op hoeft te gaan drinken. Ik ben van mening dat het leven alleen maar mooier wordt als je zelf de regie hebt en kan bepalen welke keuzes je kan maken. Hierdoor voel je je veel vrijer.

Unieke mix

Saskia is ervaringsdeskundig als het gaat om haar eigen alcohol verslaving maar daarnaast is zij ook ervaringsdeskundig als naaste. Zij weet als geen ander hoe om te gaan met een dierbare die ook kampt met deze problematiek.

Naast de opgedane opleidingen kan zij vanuit beide perspectieven zich goed inleven in de situatie waarin je zit.

Opleidingen

Naast haar afgeronde HBO opleiding Marketing management heeft ze diverse aanvullende cursussen gedaan als het gaat om (coachende) gesprekstechnieken. Denk hierbij aan motiverende gespreksvoering, cognitieve gedragstherapie en systemisch coachen. Ze is niet alleen ervaringsdeskundig, maar heeft ook beroepsopleidingen gevolgd in de verslavingskunde.

Waarom Happy Sober?

Op welke manier kan je je leven meer inhoud geven, zonder dat je terugvalt in oude gewoontes en weer naar de drank of drugs grijpt? Vanuit mijn eigen ervaring, ken ik als geen ander de valkuilen waar je mogelijkerwijs in kan stappen, met behulp van het inzetten van mijn ervaring kan je gaan kijken hoe je de triggers het beste kan omzeilen en hoe je je tegen deze valkuilen kan beschermen.

Ik weet als geen ander waar je tegen aan kan lopen en hoe je je kunt voelen als er tegenslagen op je pad komen. Door hierin de juiste tools en handvaten aan te reiken hoef je niet meer te grijpen naar geestverruimende middelen.

‘Saskia is een ervaringsdeskundige die het coachingstraject hierdoor vormgeeft op een integere, persoonlijke en betrokken manier waardoor je je bewust wordt van je eigen keuzes, mogelijkheden en waarbij je inzicht verkrijgt om tot het inzicht te komen dat bij jou passend is. Daarnaast is ze beschikbaar, concreet en stimulerend’.

Roos

Kort samengevat kies je voor Saskia omdat:

Zij heeft zelf al ruim 6,5 jaar een leuk en nuchter leven
Is ervaringsdeskundige vrouw en moeder van drie pubers
Enorm actiegericht met een persoonlijke benadering
Unieke mix met eigen ervaring als ook de naast betrokkenheid
Alcohol verslaving blijft een gevoelig onderwerp, zij gaat daar discreet mee om
Zij heeft een sterk inlevingsvermogen doordat zij herkent waar jij tegen aanloopt
Zij echt naast je staat en kan voelen waar je tegen aanloopt en hoe je daarmee om kan gaan
Ruime kennis en ervaring op het gebied coaching en begeleiding van veel cliënten
Zij is bekend met de benadering van dubbeldiagnoses, het actief toepassen van terugvalpreventie en effectieve gesprekstechnieken volgens MI, RT, en CGT theorie
Naast eigen ervaring ook erkende beroepsopleidingen gevolgd. VKI-EACI, VKII-EACII, VKIII-EACIII. Systemisch coachen bij UNLP.

Momenteel zie ik dat het voor veel mensen lastig kan zijn om te gaan stoppen met drinken.

Zij weten ergens van binnen misschien wel dat er iets niet helemaal goed gaat, maar hebben geen idee hoe ze daarmee om moeten gaan. Het is lastig om de vicieuze cirkel te doorbreken als je de alcohol niet kan laten staan en niet kan stoppen. Ik kan je begeleiden om samen naar je drankprobleem te kijken en hoe we dat gezamenlijk aan kunnen gaan pakken. Ook als je bezig bent met het stoppen met alcohol drinken, kan het helpend zijn om dat niet alleen te doen. Omdat ik zelf ook mijn drankprobleem onder controle heb gekregen, weet ik als geen ander hoe ik je daarbij het beste kan begeleiden en ondersteunen.

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Vul jouw gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Cookies & Privacy

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op accepteren te klikken, geef je aan hiermee akkoord te gaan. Lees Privacyverklaring

Accepteren